Festivali Station Narva avavad Narva Linna Sümfooniaorkestri kontsert Ott Leplandi ja Inga Tislariga ning avalik arutelu Narva kultuurielu tulevikust

7.–10. septembril toimub Narvas kuuendat korda muusika- ja linnafestival Station Narva. Festival saab alguse neljapäeval, 7. septembril Narva kolledžis avaliku vestlusega Narva kultuurielu tulevikuplaanidest ja meeleoluka tasuta kontserdiga.

Alates keskpäevast on hiljuti renoveeritud Narva Raekoja platsil avatud festivali infopunkt ja kohvikuala. Programm algab kell 16 kohaliku arvamuste päeva sarja BAZAR aruteluga piirilinna kultuurielu energiaallikatest. 

Kell 18 algava avakontserdi juhatavad tervituskõnedega sisse Narva linnapea Katri Raik, Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Eda Silberg ja Fortaco Estonia juht Larissa Shabunova.

Esinevad armastatud lauljad Ott Lepland ja INGA (Inga Tislar) koos souli ja funki bändiga ja Narva Linna Sümfooniaorkestriga. Ainulaadses koostööprojektis kõlavad muuhulgas Jaak Joala lugude  “Kui mind kutsud sa”, “Kuulsuse ahelad” ja “Unustuse jõel” uustöötlused, Ott Leplandi hitt “Kuula”  ja INGA uue loo esmaettekanne.

“Meie orkestril on rõõm tänavuse Station Narva avamisel teha koostööd andekate ja omanäoliste Ott Leplandi ning Inga Tislari ja tema bändiga,” kommenteerib Narva Linna Sümfooniaorkestri peadirigent ja kunstiline juht Anatoli Štšura. “Me pole küll varem koos musitseerinud, ent olen täiesti kindel, et kõik osapooled ning ka kuulajad saavad kuhjaga positiivseid elamusi. Eriti põnevil olen Inga uue laulu “Gallery” esmaesitlusest, mille tarvis ta palus mul seade teha. Loodan, et ei autoril ega publikul ei tule pettuda. Eriline koht meie kavas on aga võrratu Jaak Joala lauludel. Usun, et tema loomingu austajaid on Narvas palju, eriti  tänu “Kremli ööbikute” menule, ning neil on põnev kuulda neid surematuid lugusid uues kuues.”

Laia žanrispektriga Narva Linna Sümfooniaorkester on koostöös Station Narva ja TMW festivalidega varem Narvas esitanud kontserdikavasid Uku Suviste, Alika Milova, Chalice’i ja Elina Netšajevaga. Kollektiiv on osalenud mitmetes üleriigilistes muusika- ja teatriprojektides ning koos maailmanimedest kooslusega “Legends of Rock”.

Nii avakontsert kui ka BAZARi arutelu on kõikidele huvilistele tasuta.

Avakontserti esitleb Fortaco Estonia, mis teatas hiljuti oma tegevuse laiendamisest Narva Tööstusparki. Üritust toetab Integratsiooni Sihtasutus. 

Station Narva 2023 muusikaprogramm leiab aset reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskuses ja jõeäärses kultuuriklubis Ro-Ro, esinejateks teiste seas James Lavelle (UNKLE) (UK), Acid Arab (FR), Deki Alem (SE), Ivan Dorn (UA), Bazzoookas (NL), YASMYN, manna, Ajukaja ja Mart Avi jpt. Festivali raames toimuvad ka ettevõtluspäev Narva Loomeinkubaatoris OBJEKT, Narva kunstiresidentuuru (NART) kureeritud kunstiprogramm, tasuta linnalavakontserdid, ekskursioonid jpm. Kolmapäeval, 6. septembril toimub Station Narva 2023 eelüritus noortele Narva Eesti Riigigümnaasiumis.

Station Narva 2023 festivalipassid hinnaga 45 eurot on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis. Müügil on ka 25 eurosed muusikaprogrammi päevapiletid 8. ja 9. septembriks ning toetajapass hinnaga 100 eurot.

Station Narva korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Festivali toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Integratsiooni Sihtasutus ja Fortaco Estonia. Partnerid on Vaba Lava Narva, Art Club Ro-Ro, Narva kunstiresidentuur (NART), Narva Loomeinkubaator OBJEKT, arutelude päev BAZAR, Narva Muuseum, Ida-Viru Loomeklaster, Ida-Viru turismiklaster, Ellington. mitteformaalse õppe keskus VitaTiim ja laulukonkurss Virumaa Suvesaund.

Festivali meediapartnerid on Postimees, Raadio 2 ja Põhjarannik/Severnoje Poberežje.