Station Narva festivali esinejate hulka lisandus Briti elektroonilise muusika legend James Lavelle (UNKLE)

7.–10. septembril Narvas toimuva muusika- ja linnafestivali Station Narva esinejate nimestik on saanud täiendust. Reedel, 8. septembril esineb Vaba Lava Narva Blackboxis Dj-setiga James Lavelle, üks kaasaegse klubimuusika, alternatiivse hiphopi ja triphopi võtmetegijaid ning Briti plaadileibli Mo’ Wax ja rühmituse UNKLE asutajaliige.

Station Narva 2023 festivalipassid ja päevapiletid on kuni 10. juulini müügil soodushindadega TMW veebipoes ja Piletilevis.

James Lavelle on üleilma klubikultuuri maitsekujundaja ja kuraatorina tegev juba enam kui 30 aastat. 1992. aastal asutas ta alternatiivse hip-hopi ja triphopi plaadileibli Mo’ Wax, üllitades DJ Shadow instrumentaalse hiphopi teetähis-albumi „Endtroducing…“. Koos DJ Shadow’ga produtseeris Lavelle ka oma projekti UNKLE esikalbumi „Psyence Fiction“ (1998), millel lõid kaasa Thom Yorke (Radiohead), Richard Ashcroft (The Verve) ja Mike D (Beastie Boys). Hilisematel UNKLE’i plaatidel kuuleb teiste seas Massive Attacki, Ian Browni, Robert Planti, Michael Kiwanuka, Brian Eno ja Josh Homme’i panuseid.

DJ-na on Lavelle olnud üks Londoni klubide pulsi määrajaid ning esinenud ühe esimese Lääne plaadikeerutajana Hiinas ja Ida-Euroopas. Ta on loonud heliribasid nii Danny Boyle’i antoloogiasarjale „Trust“ kui ka varalahkunud moegeeniuse Virgil Ablohi viimaseks jäänud Pariisi moenädala show-le „Off-White“. Lavelle on kureerinud nii 2014. aasta Meltdowni festivali kui ka kunstinäituste sarja „Daydreaming With…“, sealhulgas paljukiidetud, Stanley Kubrickule pühendatud näitust Somerset House’is 2016. aastal. 2017. aastal nägi üle seitsme aasta ilmavalgust UNKLE’i täispikk album nimega „The Road: Part 1“. Lavelle’i mitmekülgsest karjäärist ja kunstniku-kreedost annab köitva ülevaate Matthew Jonesi kahetunnine dokumentaalfilm „The Man from Mo’ Wax“ (2018).

Station Narva muusikaprogramm koondub reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskusse, jätkudes mõlemal ööl ka pidudega jõeäärses kultuuriklubis Ro-Ro. Festivalil astuvad üles ka eelnevalt välja kuulutatud Prantsuse elektroonilise tantsumuusika grupp Acid Arab, Rootsi räpiduo Deki Alem, Ukraina popstaar Ivan Dorn,  Hollandi ska-rock’i bänd Bazzoookas, kodumaised RnB ja alternatiivpopi tähed YASMYN ja manna ning Narvast pärit laulja-laulukirjutaja IVI.

Lisaks õhtusele muusikaprogrammile toimuvad festivalil päevased tasuta linnalava-kontserdid, avalikud vestlused, ettevõtluspäev koostöös Narva Loomeinkubaator OBJEKTiga, kunstinäitused, tuurid linnas ja selle lähistel, kogukondlikud koosviibimised ja traditsiooniline narvapärane hommikusöök. Festivali artistide nimistu ja programm täieneb juuli ja augusti jooksul.

Station Narva 2023 festivalipassid on kuni 10. juulini müügil soodushinnaga 35 eurot (seejärel 45 eurot) TMW veebipoes ja Piletilevis. Müügil on ka 20 eurot (alates 10. juulist 25 euorot) maksvad Station Narva muusikaprogrammi päevapiletid 8. ja 9. septembriks ning toetajapass hinnaga 100 eurot.

Station Narva korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Festivali toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, Kultuurkapital ja Integratsiooni Sihtasutus. Koostööpartnerid on Vaba Lava Narva, Narva kunstiresidentuur (NART), Art Club Ro-Ro, Narva Loomeinkubaator OBJEKT, arutelude päev BAZAR, Narva Muuseum, Ida-Viru Loomeklaster, Ida-Viru turismiklaster, mitteformaalse õppe keskus VitaTiim ja laulukonkurss Virumaa Suvesaund.

Festivali meediapartnerid on Postimees, Raadio 2 ja Põhjarannik/Severnoje Poberežje.

Station Narva 2023 programmi ülevaade

Neljapäev, 7. september

Päevane linnaprogramm Narva eri paikades, sh. linnalavakontserdid, kunstiprogramm, avalikud vestlused, tuurid.

Reede, 8. september

• 10.00–18.00 Ettevõtluspäev loomeinkubaatoris OBJEKT (Linda 2)
  • Päevane linnaprogramm Narva eri paikades, sh. linnalavakontserdid, kunstiprogramm, avalikud vestlused, tuurid
  • 18.00–00.30 Muusikaprogramm Vabal Laval (Linda 2)
    Blackbox: Deki Alem (SE), Ivan Dorn (UA), James Lavelle (UNKLE) (UK), manna (EE), IVI (EE)
    Fuajee: DJ-d
  • 00.00–04.00 Jätkupidu Ro-Ro klubis (Jõe 3)

Laupäev, 9. september

• 18.00–00.30 Muusikaprogramm Vabal Laval (Linda 2)
    Blackbox: Acid Arab (FR), Bazzookas (NL), YASMYN (EE)
    Fuajee: DJ-d
  • 00.00–04.00 Jätkupidu Ro-Ro klubis (Jõe 3)

Pühapäev, 10. september

• 11.00 Narvapärane hommikusöök mitteformaalse õppe keskuses VitaTiim (Tuleviku 7)
  • Päevane linnaprogramm: tuurid, kunstinäitused jm

Station Narva 2023 kogu programm ja esinejate nimistu avalikustatakse juuli ja augusti jooksul.