Roni Size UK

Üks klubimuusika suurimaid pioneere, Bristoli kollektiivi Reprazent põhitegijad Roni Size on veetnud üle 20 aasta erinevaid muusikastiile hoogsalt kokku põrgatades ja selle uusi suundi visandades ja massidele esitledes. Alates Bristoli noorteklubide pidudest reivikultuuri ja jungle’i algushetkeni ning sealt edasi on ta tõstnud underground-muusika maailma suurimatele lavadele, rakendades selleks mitte lihtsalt ükskuid kõlalisi võtteid, vaid terviklikku muusikaloome metodoloogiat. Size’i loomingus peegeldub alati tema päritolu, ümbruskond ja ajahetk, milles ta parasjagu tegutseb.
Murdepunkt tuli Roni Size’i ellu 1990ndate alguses, kui ta lõi koos teiste Bristoli meeste DJ Krusti, Suvi ja DJ Die-ga kollektiivi Reprazent. Nende ühine esikalbum, jõuline ja eklektiline „New Forms“ (1997) sai briti tantsumuusikas omamoodi verstapostiks ja võitis maineka Mercury auhinna, edestades isegi selliseid staare nagu Spice Girls. Auhind avas kambale tee suurde muusikamaailma ning läbi MTV ja loendamatute festivalide jõudis drum’n’bass ka massidesse.
Roni Size on ka tänapäeval väga tegus. „New Forms” sai oma 20. juubeli puhul uuesti välja antud ning seda kanti ette ka festivalidel ühes uuendusliku produktsiooni ja 3-D visuaalidega show-ga ning tema mullune koostööpala Rag’n’Bone Maniga valiti Sky Sportsi poolt suve tunnuskõlaks.