Header Image

Kunstikonkurss

Station Narva 2021 avatud linnakunsti konkurss

5.-7. augustil 2021 toimuv festival Station Narva koostöös Narva Muuseumi Kunstigalerii ja Narva kunstiresidentuuriga (NART) avas linnakunsti konkursi.

Konkursile on oodatud avalikku ruumi rikastavad ja konkreetse asupaigaga määratletud skulptuurid, installatsioonid, linnamööbel, tänavakunst, välinäitused või muud objektid.

Eelistatud on funktsioonaalse iseloomuga objektid, mis jääksid linnaruumi ka festivali järgselt. Ideid linnaruumi kujundamiseks on oodatud esitama nii erinevate erialade ja meediumide esindajaist professionaalsed tegevkunstnikud kui ka tudengid.

Osalemise tingimused

Konkursil osalemiseks tuleb esitada:

Projekti lühikirjeldus (kuni 3000 tähemärki koos tühikutega), mis sisaldab nii pakutava objekti esialgset konstruktiivse või tehnoloogilise lahenduse ülevaadet, plaanitavaid materjale jm. asjakohast kui ka selgitust, mil viisil esitatav idee rikastab linnaruumi ja elukeskkonda
Illustratiivne kavand või visand, mis näitab, kus ja kuidas kunstiteos võiks linnaruumis potentsiaalselt paigutuda
Kunstniku portfoolio või vabas vormis ülevaade senistest töödest

Osalemiseks vajalikud materjalid võib esitada eesti, inglise või vene keeles, saates need e-posti aadressile info@stationnarva.ee pealkirjaga “Station Narva 2021 linnakunsti konkurss: esitaja nimi”

Materjalid võib e-kirjas esitada veebilinkidena (nt. Dropbox, Wetransfer)
Avalduse esitamise tähtaeg on 4. juuli.

Hindamine ja tulemustest teavitamine

Tähtajaks laekunud avaldusi hindab žürii koosseisus Narva linnapea Katri Raik, Narva Muuseumi Kunstigalerii juht Rael Artel, Narva kunstiresidentuuri juht Ann Mirjam Vaikla, õiglase ülemineku koordinaator (RAM) ja Narva endine linnaarhitekt Ivan Sergejev, EKA õppeprorektor Anne Pikkov, Temnikova & Kasela galerii juht Olga Temnikova, Narva linnakunstnik Deniss Polubojarov ja Station Narva kommunikatsioonijuht Ingrid Kohtla.

Žürii hindab muuhulgas kunstiteose idee selgust ning lahenduse omanäolisust ja uuendusmeelsust, visuaalset ja kultuurilist sobivust pakutud asukohta, aga ka materjalide valikut ja muu hooldusega seotu arvestamist ja selle teostatavust kolme nädala jooksul.

Konkursi tulemused avalikustatakse 12. juulil. Osalejaid teavitatakse konkursi vahetutest tulemustest hiljemalt kolm päeva enne tulemuste avalikustamist.

Auhinnad ja võidutöö esitlus

Võiduprojektile eraldatakse 3000 euro suurune toetus projekti teostamiseks, mis sisaldab nii kunstniku töötasu kui ka materjalikulu. Samuti kaetakse asjaosaliste transpordi-, majutuse- ja toitlustuskulud projekti paigalduse perioodil ja festivali vältel. Festival toetab projekti ka lubade taotlemise ja turundusega. EKA poolt on konkursile välja pandud eriauhind.

Võidutöö avatakse Narvas festivali Station Narva raames 5. augustil. Kunstiobjekti avamisega kaasneb ka avalik arutelu kunsti rollist linnaruumis.

Lisainfo

Station Narva linnakunsti konkursi põhipartner on Narva Muuseumi Kunstigalerii, toetav partner Narva kunstiresidentuur (NART). Tänavuse festivali süda on hiljuti uue püsiekspositsiooni avanud Narva Muuseum, mis avab uksed ka öiseks muuseumiseikluseks.

Konkursi läbiviimist juhib festival Station Narva. Küsimuste korral palume pöörduda e-posti aadressile info@stationarva.ee