Täna algav Station Narva festival toob Narvasse muusikamaailma suurkujud Spiritualizedi ja Flowdani ning loob Ida-Viru tulevikustsenaariume

Alates tänasest kuni pühapäevani toimub Narvas muusika- ja linnafestival Station Narva, täites piirilinna juba seitsmendat korda muusikaga meilt ja mujalt ning kutsudes elama ja hingama neli päeva koos Narva ja selle inimestega.

  • Festivali avab täna BAZARi arutelupäeva vestlus turvatundest. 
  • Tulevikupäeval loomeinkubaatoris OBJEKT loovad Ida-Viru noored tulevikustsenaariume ja inspiratsioonikõne peab nublu manager Kaarel Sein.
  • Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis toimuvas muusikaprogrammis esineb üle 20 artisti. Peaesinejad on kosmoserocki suurkuju Spiritualized ja Grammy-võitjast grime’i staar Flowdan.
  • Linnaprogramm pakub tasuta kontserte, päikeseloojanguretki “Veneetsias”, Ukraina ja Narva stiilis eineid ja palju muud.

Station Narva 2024 festivalipassid ja päevapiletid on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis.      

Programmi ülevaade

Neljapäev, 5. september

Kell 15 avatakse Narva Muuseumi Läänehoovis festivali infopunkt, kus saab ostetud festivalipassi või päevapileti vahetada käepaela vastu. Infopunkti avamisajad. Programm algab kell 17 Narva linnuse Rondeeli galeriis kohaliku arutelupäeva BAZAR avaliku vestlusega „Tunnen end (eba)turvaliselt“. Arutatakse ärevuse ja seda maandavate meetmete ja turvasadamate olulisuse üle nii globaalsel kui ka kohaliku kogukonna ja üksikisiku tasandil. Osalus tasuta.


Reede, 6. september

Kell 11–16.30 toimub Narva Loomeinkubaatoris OBJEKT tulevikupäev, kus inspiratsioonikõne peab nublu manager Kaarel Sein ja Ida-Viru noored loovad Eesti Rohelise Liikumise ekspertide juhitud töötoas piirkonna tulevikustsenaariume. Üritust, mis on ühtlasi osa tänavu käivitunud Station Narva noortelabori programmist, külastab ka õiglase ülemineku ametnike delegatsioon, et saada noortelt värskeid ideid. Osalus tasuta, vajalik eelregistreerimine.

Kell 17 annab Narva Muuseumi Läänehoovis tasuta linnalava-kontserdi Puuluup ja kell 17.30 avatakse Narva linnuse Rondeeli galeriis Sillamäe kunstniku Eduard Zentsiku kureeritud Ida-Viru kunstnike grupinäitus „B&W Gold“. Kell 19 oodatakse huvilisi päikeseloojangutuurile Narva Veneetsiasse.

Kell 18 algab muusikaprogramm Narva Muuseumis, äsja uue efektse valgustusega varustatud ajaloolises Hermanni linnuses. Kolmel laval esinevad kosmoserocki suurkuju Spiritualized ja nüüdismuusik Belle Chen Inglismaalt, kunstpopi maailmanimi Kate NV, Sven Grünbergi märgilise teoseid esitav Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel ning oma Narva debüüdi tegevad Singer Vinger ja maria kallastu. Kell 20.30 vestleb Reconditoriumi kinosaalis Sven Grünbergiga ajakirjanik Tõnu Karjatse ning õhtu vältel linastuvad sealsamas Grünbergi muusikaga filmid „Hukkunud Alpinisti hotell”, „Klaabu” ja „Naksitrallid”. Festivali külalistele on avatud ka muuseumi ekspositsioon ja külastusruumid. Sissepääs festivalipassi või päevapiletiga. 

Pärast südaööd jõeäärses Ro-Ro klubis toimuval jätkupeol esinevad art-pop’i duo MEGAMEGA Superstar, Kohtla-Nõmme juurtega punkbänd Tabloited ja kohalik DJ-rühmitus Surf to the Beat. Sissepääs festivalipassi, päevapileti või kohapeal müüdava jätkupeo piletiga.


Laupäev, 7. september

Kell 11 oodatakse festivalikülalisi kohalike toitude ja juttudega narvapärasele hommikusöögile mitteformaalse õppe keskusse VitaTiim. Järgnevad peidetud Narva fotogeenilisi nurki avastav tuur koos Instagrami konto boringnarva autoriga, giidituur Narva kunstiresidentuuri majas ja näitustel ning ehtne Ukraina lõuna.

Kell 14 teeb Narva Eesti Gümnaasiumi sisehoovis tasuta kontserdi Narvast superstaariks sirgunud Alika. Esineb ka NERGi koolibänd. Kell 15 on kõik kutsutud Narva kunstiresidentuuri suveprojekti „Narva Veneetsia Saatkond” hooaja lõpupeole Veneetsia Annuale loomedaatšasse Kreenholmi endise pumpla territooriumil. Toimuvad ka paadituurid kanalitel, kuhu saab eraldi pääsmega ja eelregistreerimise alusel. Kell 17 annab NOËP tasuta kontserdi Narva Muuseumi Läänehoovis. 

Kell 18 algab muusikaprogramm Narva Muuseumi kolmel laval, esinejateks Grammy-võitjast grime’i täht Flowdan Inglismaalt, NOËP koos külalisesineja Alikaga, Eurovisiooni lauluvõistlusel laineid löönud Ukraina folktroonikagrupp GO_A, Norra möllubänd Tacobitch, Soome avangardist Pelkkä Poutanen, elektronmuusik Modulshtein ja näitleja MariQ uue ühiskavaga ning Narva elektroonikaprojekt ODIN ja DJ-duo Työmik Bassofsky & itsmebruh. Linnuse kinosaalis linastub dokumentaal „NOËP: Esimene Staadion“ ning festivali külalistele on avatud ka muuseumi ekspositsioon ja külastusruumid. Sissepääs festivalipassi või päevapiletiga. 

Südaööst jätkub programm taas Ro-Ro klubis, laval Ida-Viru päritolu Mariin Kallikormi dreampopi grupp mariin k., müraroki nelik Buzhold, trummi ja bassi DJ ja produtsent Sound in Noise, Narva-Jõesuu räpirühmitus SizeoptimaL, Virumaa Suvesaundi konkursi finalistist räppar Madz ning Station Narva tiimi muusikaselektorid. Sissepääs festivalipassi, päevapileti või kohapeal müüdava jätkupeo piletiga


Pühapäev, 8. september

Festivali lõpupäev algab kell 11 Narva Raekoja keldrisaalis toimuval turul käsitöö, disaini, kirbuka, muusika, söögi ja joogiga. 

Kell 13.00 toimub giidituur Narva kunstiresidentuuris ja näitustel ning kell 14 saab majas taas nautida ehtsat Ukraina lõunat. Kell 14.30 leiab NARTi kõrval Kreenholmi kogukonnaaias aset interaktiivne kaardistamise töötuba loomingulise aedniku Ellie Pritchardi juhendamisel.

Kogu festivali vältel toimuvad giidituurid Kreenholmis ja Hermanni linnuses. Lisainfo programmi, ajakava ja pääsmete kohta Station Narva kodulehel.

Station Narva 2024 festivalipassid hinnaga 65 eurot on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis. Müügil on ka 45-eurosed muusikaprogrammi päevapiletid 6. ja 7. septembriks ning toetajapass hinnaga 100 eurot.

Station Narva festivali korraldajad on MTÜ Muusikanädal ja OÜ Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid on Narva Muuseum, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, kood/Jõhvi, arutelupäev BAZAR, Narva kunstiresidentuur, Piletilevi, Trickster Studios, Ela, Startup Estonia, Eesti Roheline Liikumine, Narva Eesti Gümnaasium, VitaTiim ja Viru Filmifond.. Meediapartnerid on Põhjarannik/Severnoje Poberežje, Raadio 2, Elu24 ja Bobe.me (LV).

Festivali toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, kultuuririkkuse aastat korraldav Integratsiooni Sihtasutus, Fortaco Estonia, Eesti Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Narva Hotell, Hotell Inger, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Euroopa Kliimapakt.