Station Narva ettevõtlus- ja innovatsioonipäev toob kokku Eesti tehnoloogiaettevõtted ja Ida-Viru ettevõtjad

Station Narva festivali avapäeval, reedel, 21. septembril aset leidval ettevõtluspäeval kohtuvad Tartu Ülikooli Narva kolledžis Eesti tehnoloogiaettevõtted, e-residentsuse meeskond ning Narva ja Ida-Virumaa ettevõtted, et leida uusi ärivõimalusi piirkonnas ja piiriüleselt.
Station Narva 2018 toimub Eesti Vabariik 100 pidustuste raames. Festivali suurtoetajad on Telia Eesti, Narva Gate ja Rand & Tuulberg.

Kell 10 algava ettekannete kava avab Narva linnapea Tarmo Tammiste. Sissejuhatuse Narva teemadesse teevad Narva linnaarhitekt Ivan Sergejev ja Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor Kristina Kallas. Telia Eesti juht Robert Pajos tutvustab Telia tulevikuplaane ja innovatsioonivisiooni, Kaspar Korjus tutvustab e-residentsuse võimalusi Ida-Virumaal tegutsevatele ettevõtetele ning Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi kabinetiülem Juhan Lepassaar räägib digitaalse ühtse turu võimalustest ja väljakutsetest. Teet Kuusmik ja Vadim Orlov annavad ülevaate Narva tööstusparkidest ning ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS arendusdirektor ja juhatuse liige Janno Meriloo Ida-Virumaa arenguplaanidest. Darja Saar tutvustab vastloodud Creative Narva loometööstuse ambitsioone, Oslo ülikooli teadur Gunnar Liestøl esitleb Narva vanalinna virtuaalreaalsuse rakendust ja Narvas peatselt käivituv multimeedia äriinkubaator OBJEKT esitleb kohalikke idufirmasid.

Päeva teises pooles, alates kell 14 on võimalik osaleda töötubades, mida korraldavad e-residentsuse meeskond, Telia TechGirls koostöös TechSistersiga ja digimeedia inkubaator DIGIX. Soovijatele pakutakse Narva linna ekskursiooni ja Narva Tööstuspargi külastust.

Tartu Ülikooli Narva kolledži fuajees on avatud näituseala, kus asub DIGIXi mängudekohvik, Experience Sweden virtuaalreaalsuse ala, Telia laadimispunktid, humanoidrobot Pepper ja e-residentsuse stend.

Station Narva ettevõtluspäevale on oodatud nii Narva ja Ida-Virumaa ettevõtjad kui ka piirkonna vastu huvi tundvad Eesti ning rahvusvahelised ettevõtjad. Samuti avab ettevõtluspäev Ida-Viru võimalusi Eestisse ettevõtet asutavatele või juba siin tegutsevatele e-residentidele. Narva oma ainulaadse asukohaga Euroopa Liidu ja Venemaa piiril, Peterburist vaid 130 km kaugusel, pakub erilisi ärivõimalusi ettevõtetele, mis tegelevad piiriülese kaubanduse, logistika või ka tootmisega. Ettevõtluspäeval osalevad ka välisajakirjanikud Venemaalt, Soomest, Saksamaalt ja Ühendkuningriigist.

Station Narva festival on hea võimalus ühendada äri ja meelelahutus ning leida uusi sidemeid just Ida-Viru piirkonnas. Festivali ettevõtlus- ja innovatsioonipäeva partnerid on Narva linnavalitsus, Tartu Ülikooli Narva kolledž, IVEK ja Ida-Viru turismiklaster, Narva multimeedia inkubaator OBJEKT, digimeedia inkubaator DIGIX ja Loov Eesti.

21. septembril Narva kolledžis toimuva ettevõtluspäevale tagab pääsu festivalipass.
Üle kuue festivalipassi ostjaile kehtib grupisoodustus (32 eurot). Festivalipass sisaldab osalust ettevõtluspäeva ettekannetel, töötubades ja kõigil Station Narva muusikafestivali kontsertidel. Lisainfo ja grupitellimus: helen@tmw.ee

Station Narva ettevõtluspäev Facebookis:

Station Narva festivali ajakava:

Ajaloo esimene Station Narva festival toimub EV100 pidustuste raames. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta on leitav veebilehelt EV100.ee.

Station Narva 2018 festivalipassid hinnaga 39 eurot, päevapiletid hinnaga 25 eurot ja Comedy Estonia etenduse piletid hinnaga 10 eurot on müügil Piletilevis.

Festivalipass tagab sissepääsu nii 21. kui ka 22. septembrini toimuvatele muusikaprogrammi kontsertidele Kreenholmis ja klubis Ro-Ro. Päevapilet tagab sissepääsu valitud kuupäeval (21. või 22. septembril) nii Kreenholmis kui ka klubis Ro-Ro toimuvatele kontsertidele.
Piletilevist ostetud passid ja piletid tuleb vahetada käepaela vastu festivali infopunktis Narva kolledžis (Raekoja plats 2) või kassades ürituse toimumispaikades Kreenholmis või Ro-Ro klubis.