Narva Sümfooniarkester, solistid Ott Lepland ja INGA EE

Station Narva 2023 saab alguse neljapäeval, 7. septembril Narva kolledžis tasuta kontserdiga, millel esinevad armastatud lauljad Ott Lepland ja INGA (Inga Tislar) koos soul-funk bändiga ning Narva Linna Sümfooniaorkestriga selle peadirigendi ja kunstilise juhi Anatoli Štšura juhtimisel.

Esinejatest:

Inga Tislar, artistinimega INGA on Ida-Viru juurtega laulja. Ta on lõpetanud Georg Otsa nimelise Muusikakooli pop-jazz laulu eriala, laulnud ansamblis La La Ladies ning osalenud edukalt võistlusel Eesti Laul. Tema repertuaaris põimuvad R’n’B, soul’i, popi ja funk’i klassika koos bändiga Soul Now loodud sumeda originaalloominguga.

Ott Lepland on laulja ja laulukirjutaja, kelle laiem tuntus sai alguse telesaate “Eesti otsib superstaari” kolmanda hooaja (2009) võiduga. Aastal 2012 esindas Ott Lepland Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel, kus tema esitatud laul “Kuula” saavutas 6. koha. Ta on õppinud Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis pop-jazz laulu ning õppinud ja nüüdseks õpetamas laulukoolis WAF. Tema albumid on olnud korduvalt nomineeritud Eesti Muusikaauhindadel.  

Narva Linna Sümfooniaorkester on 1994. aastal asutatud sümfooniaorkester, mille  peadirigent ja kunstiline juht on Anatoli Štšura. Orkestri  žanrispekter on väga lai: klassikalisi meistriteoseid esitatakse nii sümfooniaorkestri kui ka kammerlikus koosseisus. Kollektiiv on osalenud mitmesugustes muusika- ja teatriprojektides, nt etenduses “Orkestriproov“ koos Eesti Draamateatri näitlejatega ning ühiskavas maailmanimedest kooslusega “Legends of Rock”.   Orkester on koostöös Station Narva ja TMW festivalidega varem esitanud kontserdikavasid Uku Suviste, Alika Milova, Chalice’i ja Elina Netšajevaga.


Anatoli Štšura lõpetas 1990. aastal Valgevene Riikliku Konservatooriumi heliloomingu erialal. 1994. aastal lõi ta Narva Muusikakooli õpetajõudude ja vilistlaste ansambli alusel Narva Linna Sümfooniaorkestrii, mida ta ka juhatab. Štšura on andnud külaliskontserte üle Euroopa ja on dirigeerinud teiste seas Szczecini filharmoonia ja Poola Filharmonia Zielonogórska orkestreid ja Pärnu sümfooniaorkestrit.

Štšura on Kultuurkapitali klassikalise muusika populariseerimise preemia ning  Ida-Virumaa Kultuuripärli preemia laureaat. 2008. aastal sai Štšura Eesti Vabariigi presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi ja 2016. aastal anti talle Narva linnavolikogu otsusega Narva linna aukodaniku tiitel.

Lisaks Narva Linna Sümfooniaorkestrile saadavad soliste soul-funk bänd koosseisus Dmitri Nikolajevski (trummid), Kalle Pilli (kitarr), Janno Trump (bass) ja Mairo Marjamaa (klahvpillid).