Mahavok EE

Eesti popmuusika legend, kõrge kullaprooviga ansambel Mahavok tähistab tänavu 40. sünnipäeva. Algselt Spiraali nime kandnud grupi tähelend sai alguses 80ndate alguses, mil ansambel võitis muusikasaate „Kaks takti ette“. 1982. aastal võeti nimeks Mahavok (koosseisu kuulunud muusikute perekonnanimede esitähtedest: Karl Madis, Kalev Aas, Sven Himma, Raul Arras, Heini Vaikmaa, Peeter Oronen, Kristjan Kirme) ja tehti debüütesinemine Radari soojendusbändina.

Bändi loomemootori Heini Vaikmaa värskete kujunditega popist, progest ja moodsast tehnoloogiast kantud muusika ning solist Kare Kauksi isikupärane laulumaneer tõid ansamblile edu nii Eestis kui ka kaugemal: 1987. aasta suvel võitis Kauks rahvusvahelisel laulukonkursi Jurmalas Vaikmaa lauludega „Mägede hääl“ ja „Minna lihtsalt nii“.

Narvas kõlavad Mahavoki algkoosseisu põhituumiku esituses lood nii Heini Vaikmaa värskelt duubelplaadilt “Ajarada” kui ka bändi hittlaulud ja instrumentaalpalad. Solistina astub üles praeguse Mahavoki koosseisu liikmeks sirgunud Heini tütar Anet Vaikmaa.