Floating Points GB

Londoni muusik, helilooja ja produtsent Sam Shepherd ehk Floating Points alustas tegevust 2008. aastal. 2009. aastal asutas ta plaadifirma Eglo Records, mille vahendusel ilmusid tema varased singlid “Vacoom Boogie” ja “ARP3”, mis viisid üha avaramate ja muusikaalsemate väljalaseteni nagu “Sai”, “King Bromeliad” ja “Nuits Sonores”.

2015. aastal avaldas Shepherd oma plaadifirma Pluto Records alt paljukiidetud debüütalbumi “Elaenia”, mis ületas lõhe tantsumuusika ja klassikalise muusika vahel. 2017. aastal andis ta välja lühifilmi “Reflections – Mojave Desert”, mis sisaldas Mojave kõrbes salvestatud lugusid, ja 19-minuti pikkune tantsupõranda eepika “Ratio”. 2019. aastal ilmus “Crush”, mis lennutas ta Londoni Printworksi peaesinejaks.
Mullune “Promises” on Floating Pointsi uusim album, 46-minutiline katkematu teos, kus teevad kaasa Pharoah Sanders ja Londoni sümfooniaorkester. Seda 2021. aasta märtsis ilmunud tervikteost on tunnustatud kui “üht suurimat kaasaegset jazzialbumit” (Resident Advisor) ning see on pälvinud nii üleilmse kui ka Eesti (Areeni ja ERR kultuuriportaali aastakokkuvõtted) kriitikute tunnustuse.

Floating Points on tuntud ka oma ambitsioonikate ja tulevikku vaatavate DJ-esinemiste poolest. Tema kirg kogu maailmast pärit plaatide avastamise vastu kajastub tema eklektilistes settides, mis ulatuvad tunnist terve ööni. Plahvatusohtlikud hetked tekivad tavaliselt siis, kui ta põimib kokku ootamatud žanrid, erutudes soovist kuulata mõnda konkreetset plaati kõvasti ja kohe ning langetab seejärel nõela.