GusGus IS

20.09 22:30 – 23:30 Vaba Lava BlackBox

Islandi elektroonilise tantsumuusika legend GusGus on saareriigi üks hinnatumaid ja pikaealisemaid elektronmuusika kollektiive. Nende arsenali kuulub kohustuslik live-show, mis kätkeb eneses kõiki nende iseloomulikke omadusi, seejuures muudetakse ja arendatakse oma helimaastikke igal kontserdil eri moodi.

Oma žanriülese stiili poolest maailmas tuntust kogunud kollektiivis segunevad kaasaegne klubikultuur ja minevikukajad ning nad on remiksinud legendaarseid artiste nagu Depeche Mode, Björk ja Sigur Rós. Omaenese õnne ja kõla seppadena on suudetud üha muutuvas elektroonilise muusika maailmas järjest olulisemat rolli täita.

GusGusi karjäär on olnud pöördepunktide rohke: aastal 1995 näitlejate poolt rajatud kollektiiviga hakkasid peagi liituma ka muusikud, sellest moodustunud audiovisuaalse kollektiivi koosseis ja stiilikomponendid on vaat et võistelnud selles, kumb variatsioonirohkemaks osutub. Tükati suisa enam kui kümneliikmelisest seltskonnast on tänaseks saanud asutajaliikmete Biggi Veira ja Daníel Ágústi duo, mis üllitas mullu ka GusGusi järjekorras kümenda kauamängiva albumi „Lies Are More Flexible“, mis viib emotsionaalsele rännakule läbi ambienti, downtempo, progressiivse tantsumuusika ja elektroonika ühes 80ndate italo puutega.