GAZELLE TWIN UK

Gazelle Twini nime taha peitub Brightonis tegutsev produtsent, helilooja ja kunstnik Elizabeth Bernholz. Tema looming käsitleb pingeid laguneva keha ja terve mõistuse ning sise- ja välismaailmade vahel.

Bernholzi soo- ja liigipiire painutav industriaalpop sai esmakordselt kindlasse vormi valatud 2011. aastal ilmunud täispika albumiga „The Entire City“. Sellele 2013. aastal järgnenud „Mammal“ ja aasta võrra hilisem „Unflesh“ moodustasid etapi, mille vältel ta liikus puberteeti, foobiaid ja sooidentiteete lahkavailt teemadelt isiklikumat laadi loomejärku.  Bernholzi alter ego aluseks on võõrandumis- ja ebamugavustundest lähtuvad kogemused. Artisti sõnul on ta looming nagu „kestumine“, „oma keha luuni paljaks rookimine ja sellest põgenemine“.

Mullu üllitas Gazelle Twin JG Ballardi samanimelise raamatu aineil valminud konsumersimi ja fašismi vahekordi uuriva albumi „Kingdom Come“ ja juba tänavu septembris ilmub ta uus kauamängiv „Pastoral“, mis analüüsib erinevaid Briti identiteete ning seda, kuidas igas idüllis on ka pisut õõva.