Tänavune Station Narva festival toimub 9.–11. septembril Kreenholmi kvartalis

Narvas viiendat korda aset leidva muusika- ja linnafestivali Station Narva tulipunktiks on sel aastal Kreenholmi kvartal. Alates tänasest on Piletilevis müügil soodushinnaga festivalipassid.

9. ja 10. septembril muutuvad kaks ajaloolist Kreenholmi hoonet – Narva kunstiresidentuur (NART) ja Kreenholmi juhtkonnahoone – koos nende vahelise varjulise hooviga Station Narva ühendatud festivaliklubiks.

Station Narval esinevad nii rahvusvahelised artistid, üle Eesti tuntud tegijad kui ka Ida-Viru muusikud. Peaesinejad avalikustatakse juuli lõpus.

Kreenholmi kvartalis, Gerassimovi pargis ja Narva Veneetsias leiavad aset ka päevased tasuta kontserdid ning NARTi suveprojektide esitlused.

Samuti kutsub festival taas seiklema Kulgu piirkonna paadigaraažides ehk Narva Veneetsias ja osa saama narvapärasest hommikusöögist ja BAZAR aruteludest. Multimeediakeskuses OBJEKT toimub juba traditsiooniks saanud loomemajandusele keskenduv ettevõtluspäev.

50 esimest festivalipassi soodushinnaga 25 eurot on müügil Piletilevis, edaspidi maksab pass 35 eurot. Festivalipass kehtib kõigil kontsertidel 9.–10. septembril. Päevapiletid tulevad müügile kogu muusikaprogrammi väljakuulutamisel.

Station Narva toimumist toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, Integratsiooni Sihtasutus, Kultuurkapital ja Fortaco.

Station Narva festivali korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid: Narva kunstiresidentuur (NART), Narva Gate, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, arutelupäev BAZAR.

Station Narva 2022 muusikaprogrammi toimumispaikadest

Narva kunstiresidentuur (NART) asub aadressil Joala 20 historitsistlikus stiilis villas kogupindalaga 1026m, mis ehitati 19. sajandi lõpul Kreenholmi tehnilisele direktorile John Carrile residentsiks. Pärast Teist maailmasõda, kui sõjas kahjustada saanud hoone rekonstrueeriti, tegutsesid seal manufaktuuri kultuurimaja, raamatukogu ja lasteklubi. Hoones viimased 8 aastat tegutsenud kunstiresidentuur ühendab endas kõiki majal olnud kunagisi ülesandeid ― see on multifunktsionaalne elu- ja loomemaja, kultuurikeskus ja haridusasutus.

Kreenholmi juhtkonna hoone aadressil Joala 20 on 20. sajandi alguses Kreenholmi manufaktuuri haldusmajaks ehitatud neogooti- ja renessanss-stiili elementidega tellishoone, mis oli muuhulgas esimesi keskküttega maju Eestis.

19. sajandil Kreenholmi saarele joa äärde rajatud manufaktuur oli toonase Vene impeeriumi suurim vabrik, mille ümbrusesse kujunes kompaktne tööstusarhitektuuri kompleks, kuhu kuulusid vabrik, veetornid, haigla, tööliste kasarmud, direktorite majad ja park. Hooned on ehitatud inglise stiilis, punasest telliskivist.

Kreenholmi kvartali lisainfo