Genka EE

GENKA ehk PAKS BASILIO ehk LOUIS VAN HARDKåR ehk PAX LOOM ehk FAT FUCK ehk RAS CLOT ehk BORNEO KALDA ehk TALLINNFILMI TURVAMEES ehk OLEG KOSJUGIN ehk VANASARVIK ehk NIMETA MÜTS ehk KAKS MEETRIT PUHAST ILU ehk ORO PORO RIIMIMASIN ehk GENERAL LÖS ehk SUUR REEDE ehk BIG MAC ehk DEEP JOHNSON ehk YUNG NICESOO ehk MICHAEL LOMONAWESOME ehk TRAPPING YUNG LAD

Genka on Legendaarne Recordsi boss ja üks omanikest. Üks tunnustatumaid Eesti (mitte ainult) hiphop artiste on kaasa löönud sellistes ajaloolistes gruppides nagu A-Rühm ja Toe Tag ning ilmutanud ka soolo EP “Oleg Kosjugini lugu”. Peale soolokarjääri on Genka hetkel tegev tandemis Genka/Paul Oja ning koos Põhjamaade Hirmuga projektis 12EEK Monkeys. Lisaks oli ta hetkel juba laiali läinud, kuid kaks albumit välja andnud metal bänd Khillem’i üks solistidest. Samuti on Genka Eesti HipHop Festivali peakorraldaja ja MTÜ Forevo üks eestvedajatest.

Genka & DEW8 on 2021. aasta parima hiphopi albumi auhinnaga pärjatud duo. Genka, Eesti räpi isa ja mingil määral kogu selle skene ja kultuuri eestvedajaid, moodustas 2020. aastal duo Tartust pärit noore multifunktsionaalse produtsendi DEW8-ga (hääldatakse: Djuui). DEW8 aeglased ja obskuursed biidid segati Genka vaimukate riimidega, tulemuseks omapärase helipildi ja kontseptsiooniga uusvana hiphop-teos “Oleg”. Station Narva laval esitavd nad seda koos Briti Blah Records räpparite ja produtsentidega, eesotsas Lee Scottiga.