Bert On Beats EE

Bert Prikenfeldt alustas oma karjääri DJ Critikali nime all juba üle veerandsaja aasta eest, saades peagi Eesti popimaks hiphopi-DJ-ks ja produtsendiks, sealhulgas tänavusel Station Narva festivalil üles astuva räpi-supergrupi A-Rühm liikmena.

Peagi liikus Bert edasi drum’n’bassi ja dubstepi, Baltimore’i klubimuusika ja rio baile funki suunas ning alates 2018. aastast on ta Bert on Beatsi nime all tunginud tumeda techno ja kinemaatilise muusika territooriumeile, andes välja järjestikused autorielektroonika-albumid “Ten” (2019), “Nine” (2020) ja “Eight” (2021). Ees on jada, mis ulatub nullini, seega on võimalik, et Station Narval saab aimu, mida võib oodata sügisel ilmuvalt “Seitsmelt”.

Bert on Beatsi uus materjal ja esituse setup on suuresti inspireeritud technost, electrost, postapokalüptikast ning analoogmasinatest. Esimest korda jätab ta kõrvale arvutid ja plaadimängijad ning toob lavale modulaarsüntesaatorid, trummimasinad ja muu analoogtehnika, edastamaks ehedaimat suhtlust – kaose ja totaalse kontrolli jõuproovi – inimese ja masina vahel ning defineerides techno ürgolemust.

Bert on remiksinud oma skene tippartiste nagu Rudimental, Vybz Cartel, Buraka Som Sistema, Gotan Project ja Gaudi. Tema lugusid on mängivad maailmaklassi DJ-d nagu FatBoySlim, Sinden, Brodinski, Diplo, DropTheLime, Feadz, Foamo ja Douster.