Järgmisel nädalal toimuva Station Narva festivali programm on valmis

  • Kreenholmi kvartalis ja Ro-Ro klubis esinevad 20 artisti, nende seas Onuka (UA) Red Snapper (UK), Kimmo Pohjonen (FI) ja Eesti muusikud A-Rühmast Jaan Pehkini
  • Tasuta linnalavad boheemlikust korterist Gerassimovi pargilava ja Narva “Veneetsiani”
  • Kunstinäitused, giidituurid, ettevõtluspäev ning BAZAR arutelu “Narva – kes ja mis?”
  • Festivali passid ja päevapiletid on kuni nädala lõpuni saadaval soodushinnaga

Järgmisel nädala 8.–11. septembril toimub Narvas viiendat korda muusika- ja linnafestival Station Narva. Festival täidab piirilinna muusikaga meilt ja mujalt, pakub tasuta kontserte narvakate kodudest “Veneetsia” paadikuurideni, näitab Narvat uue nurga alt nii linnaruumis kui ka näitusesaalides ning kutsub arutlema kohalike identiteetide ja ettevõtluse koosloome teemadel.

9. ja 10. septembril muutuvad kaks ajaloolist Kreenholmi kvartali hoonet – Narva kunstiresidentuur (NART) ja Kreenholmi juhtkonnahoone – koos nende vahelise hooviga Station Narva ühendatud festivalialaks. Muusikaprogrammi ligi 25 esineja seas on nii rahvusvaheliselt tuntud artistid kui ka Eesti legendid ja tulevikutegijad. Välilaval esinevad Ukraina elektrofolgi grupp Onuka, Briti acid jazzi trio Red Snapper, Soome akordionivirtuoos Kimmo Pohjonen, 40. tegutsemisaasta täitumist tähistav Mahavok, comebacki teinud A-Rühm ning nostalgiaprojekt SUVE. Kreenholmi juhtkonnahoone tantsulaval kohtuvad margiiela, Kitty Florentine’i ja IVI Z-generatsiooni kübervisioonid Bert on Beatsi, Meisterjaani ja PTF1987 technosoundidega. NARTi laval kuuleb nii Maris Pihlapi autoriloomingut kui ka ERSO kammerkoosluste ja DJ Ivo Nairiese klubikontserti “Stereo is King” Steve Reichi, Jay Schwartzi ja Jacob TV nüüdismuusika töötlustest. Mõlemal toimub NARTis öökino “Pärt ja Film”, kus linastub Werner Herzogi unenäoline dokfilm “Pimeduse õppetunnid“ (1992), milles kõlab ka Arvo Pärdi teos “Stabat Mater“.

Mõlemal ööl järgnevad kontserdiprogrammile peod jõeäärses muusikaklubis Ro-Ro. Reedel valivad muusikat festivali Mägede Hääl korraldad Raul Saaremets ja Ivar Murd ning laupäeval Station Narva tiimi liikmed.  

Laupäeval. 10. septembri päeval toimuvad lisaks tasulisele muusikaprogrammile meeleolukad tasuta linnalava-kontserdid. Joala tänaval ajakirjanik Mihhail Komaško boheemlikus korteris teeb muheda laulu- ja luulekava trubaduur Jaan Pehk. Kulgusadama tee paadigaraažides ehk Narva Veneetsias toimub kogukondlik koosviibimine Cool D & DJ Critikali etteaste, paadikuuri-tuuride ja pitsaga ning endise Vassili Gerassimovi nimelise kultuurimajaga piirnevas pargis tantsutab rahvast peobänd Regatt

Station Narva avab neljapäeval, 8. septembril avalik BAZARi vestlus teemal “Narva – mis ja kes?”. Reedel, 9. septembril toimub loomekeskuses OBJEKT ettevõtluspäev, mis keskenub koosloomele. Kogu festivali vältel toimuvad giidituurid  Kreenholmis, Narva Muuseumis ja kirikutes. Festivalialal Kreenholmi kvartalis on avatud fotograaf Anna Markova kureeritud näitus “Station Narva 5”, mis koondab festivali parimaid hetki läbi aegade. NARTis saab näha residentkunstnike näitusi ning Narva kolledžis Eesti Filharmoonia Kammerkoori loomeprotsesse kajastavat fotonäitust.

Festivali lõpetab pühapäeval, 11. septembril traditsiooniline narvapärane hommikusöök mitteformaalse õppe keskuses VitaTiim.

Station Narva 2022 festivalipassid hinnaga 35 eurot ja üksikpiletid hinnaga 20 eurot on müügil Piletilevis. Alates esmaspäevast, 5. septembrist maksab festivaliapss 45 eurot ja päevapilet 25 eurot.

Festivalipass kehtib kõigil muusikaprogrammi üritustel Kreenholmi kvartalis 9.–10. septembril ja ettevõtluspäeval (eelregistreerimise alusel), päevapiletid vastavalt 9. ja 10. septembri muusikaõhtuil. Ro-Ro klubi jätkupidudele pääseb nii festivalipassiga kui ka eraldi 10 eurose pääsmega.

Festivalipass või päevapilet tuleb vahetada käepaela vastu festivali infopunktis festivaliala sissepääsus Joala 18 ja 20 vahelisel alal.

Infopunkti avamisajad:
N, 8.09 15.00–22.00
R, 9.09 12.00–01.00
L. 10.09 12.00 –01.00

Viiendat korda Narvas aset leidva Station Narva festivali korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid on Narva kunstiresidentuur (NART), Narva Gate, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT ja arutelupäev BAZAR ja Arvo Pärdi Keskus. 

Station Narva toimumist toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, Riigikantselei, Integratsiooni Sihtasutus, Kultuurkapital, Fortaco, Soome Instituut, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Briti nõukogu, Ida-Viru Turismiklaster, RTK, StartupEstonia,. Coca-Cola HBC Eesti.

Station Narva rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Festivali meediapartnerid on Postimees ja Põhjarannik/Severnoje Poberežje.