Station Narva ettevõtluspäev keskendub loomemajanduse trendidele ja uutele ärimudelitele

Augusti avanädalal toimuva Station Narva festivali raames reedel, 6. augustil loomeinkubaatoris OBJEKT aset leidev ettevõtluspäev keskendub loomemajanduse ärimudelitele õiglase ülemineku kontekstis.
Ettevõtluspäeval avatakse OBJEKTis ka kaasaegse must-valge fotokunsti näitus “4+4= infinity” ja tutvustatakse Vana Narva VR-rakendust “Nähtamatu Narva”.

Station Narva & OBJEKT ettevõtluspäeva toetavad Integratsiooni Sihtasutus ja Startup Estonia.

Reede, 6. augusti hommikust õhtuni Narva Linda 2 kompleksis asuvas loomeinkubaatoris OBJEKT toimuva ettevõtluspäeva arutlusteemade keskmes on loomemajanduse ärimudelid Ida-Virumaa õiglase ülemineku kontekstis, sealhulgas loomingu müük ja teenusepakkumine, valdkondliku hariduse suunad, valdkondadevaheline koostöö ning sündmuste ja loomesektori majanduslik mõju.

Päeva põhiprogrammile eelneb Sillamäe kunstniku Eduard Zentšiku kureeritud kaasaegse must-valge fotokunsti näituse avamine OBJEKTi hallis saalis. Ettevõtluspäeva avavad peasaalis kell 11 tervituskõnedega loomeinkubaatori OBJEKTi asutaja Jana Budkovskaja ja Station Narva peakorraldaja Helen Sildna.

Seejärel jõuab arutlusjärg loomemajanduse uute trendide ja ärimudeliteni, sealhulgas naisettevõtjate väljakutseteni. Arutelus osalevad teiste seas PÖFFi asutaja ja direktor Tiina Lokk-Tramberg, keda meelelahutustööstuse väljaanne Variety nimetab viimase aasta globaalse loometööstuse mõjukate naiste top 50 seas ja idufirmade rahastamise soolise võrdsuse riskikapitali fondi The Better Fund asutajapartner Liina Laas.

Järgnevas valdkondade vahelise koostöö ja vastastikuse võimendamise teemalises arutelus osalevad teiste seas CoModule uue e-tõukeratta tootmisjuht Sigrid Ojavee, TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar ja hiljuti riiklikult tähtsate kultuuriehitiste hulka kinnitatud Kreenholmi arengukava koordineeriva OÜ Narva Gate tegevjuht Jaanus Mikk.

Eduka brändiloome ja rahvusvahelistele turgudele jõudmise teemalises arutelus osalevad teiste seas Narva Muuseumi juht Maria Smorzevskihh-Smirnova, moebrändi Iris Janvier looja ja omanik Arina Baranovskaja ning Jaapani reklaamiturul ilma tegev helilooja ja produtsent Sander Mölder.

Ettevõtluspäeva lõpetuseks tutvustatakse BFMi MEDIT VR-rakendust “Nähtamatu Narva”, mis võimaldab  mängulisel virtuaalretkel “jalutada” märtsipommitamise eelses Vanas Narvas.

Ajakava:

Reede, 6. august 10.00–17.00

10.00 Tervituskohv ja fotonäituse “4+4= infinity” avamine
Kaasaegne mustvalge foto näitus kunstnikelt Eduard Zentsik, Mihhail Zaitsev, Anastassia Volkova, Aleksandr Kljuchenkow, Temuri Khvingia, Kaupo Kikkas, Zurab Arabidže, Riina Varol. Kuraator: Eduard Zentšik

11.00 Ettevõtluspäeva avamine ja tervituskõned

Sander Mölder, helilooja ja produtsent
Aleksander Openko, Narva giid

17.00–18.00 “Invisible Narva” VR-rakenduse tutvustus ja avamine

Ettevõtluspäev toimub hübriidformaadis nii kohapeal kui ka veebis Worksupi platvormil.

Ettevõtluspäevale tagab pääsu Station Narva festivalipass hinnaga 35 eurot, mis on müügil Piletilevis  või eraldi pilet hinnaga 15 eurot, mis on müügil veebipoes shop.tmw.ee. Üritusest on võimalik osa võtta ka veebiplatvormil Worksup, osalustasuga 5 eurot. Õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele on pääs tasuta. Festivalipassiga ja tasuta osalejatel tuleb üritusele registreeruda

Ettevõtluspäevale eelneb 5. augustil OBJEKTis tüdrukute tehnoloogialaager Unicorn Squad. Lisainfo ja registreerumine

Station Narva festival algab neljapäeval, 5. augustil BAZARi arutelude, linnatuuride ja Station Narva linnakunsti konkursi võidutöö „Tänavaraamatukogu” avamisega. Reede, 6. augusti päeval toimub loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäev.

6. ja 7. augusti päevases kavas on seiklusretk linna piiril asuvatesse daatšadesse, linnatuurid, narvapärane hommikusöök, tasuta linnalava-kontserdid ja kunstiprogramm NARTis ja Narva Muuseumi Kunstigaleriis. Muusikaprogramm toimub mõlemal õhtul Narva Muuseumis ja kultuuriklubis Ro-Ro.

Station Narva festivali korraldatakse vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.