Sel nädalal toimuva Station Narva festivali ülevaade ja praktilised nõuanded festivali külalistele

Sel nädalal 5.–7. augustil neljandat korda toimuv festival Station Narva täidab piirilinna muusikaga meilt ja mujalt, näitab linnaruumi uue põneva nurga alt, kutsub arutlema Ida-Virumaa tuleviku üle ja tutvuma daatšaeluga.

  • Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis toimuva muusikaprogrammi peaesinejad on Briti d’n’b pioneer Roni Size ja Islandi elektroonilise muusika täht GusGus. Kontsertidest teeb ülekanded Raadio 2.
  • Festivalil avatakse linnakunstiprojekt “Tänavaraamatukogu”.
  • Kuni täna südaööni maksab festivalipass Piletilevi eelmüügis 35 eurot, alates teisipäevast ja festivalil kohapeal 45 eurot.
  • Turvaliseks festivalikülastuseks kontrollitakse festivalil osalejate tervisesertifikaati ja pakutakse tasuta kiirtestimise võimalust. Festivalil on kohal Narva Haigla vaktsineerimisbuss.
  • Festivali infopunkt, kiirtestimise staap ja vaktsineerimisbuss on avatud Narva linnuse sissepääsu juures (Peterburi mnt 2).

Programmi ülevaade ja praktiline info:

Neljapäev, 5. august

Festival algab kell 9–17 loomeinkubaatoris OBJEKT (Linda 2) tüdrukute tehnoloogialaagriga  Unicorn Squad. Lisainfo

Kell 11–22 toimub Raekoja platsil Narva kolledži kohvikus Muna Station Narva risoto-päev. Lisainfo ja laudade broneerimine telefonil 354 9665.

Kell 16–17 toimub Narva linnuse restorani Rondeel terrassil (Peterburi mnt 2) Station Narva avavastuvõtt ja  linnakunsti konkursi võidutöö, Veera Gontšugova “Tänavaraamatukogu” avamine.

Kell 17–18.30 jätkatakse Rondeeli terrassil avaliku BAZAR vestlusega “Muuta mitte alles jätta”, võttes luubi alla narvakatele hetkel kõige päevakajalisemad teemad. Osalus tasuta.

Kell 16–19.30 toimuvad ekskursioonid Kreenholmis, Narva Muuseumis ja Narva linnas. Piletid Kreenholmi ja linnatuurile hinnaga 10 eurot on müügil Piletilevis ja Station Narva infopunktis Narva linnuse sissepääsu juures (Peterburi mnt 2). Tuuri pileti hinnale (5 eurot) lisandub muuseumi sissepääsupilet (8/12 eurot), mis ostetakse enne tuuri kohapeal. Station Narva passiomanikele on sissepääsupilet tasuta.

Reede, 6. august

Reede algab kell 10 loomeinkubaatori OBJEKT (Linda 2) hallis saalis Sillamäe kunstniku Eduard Zentsiku ja OKAPI Galerii galeristi Temuri Khvingia kureeritud must-valge fotokunsti võimalusi uuriva näituse “4+4= infinity” avamisega. Osalus tasuta. 

Kell 11–17 toimub OBJEKTis Station Narva ettevõtluspäev, kus loomemajanduse spetsialistid tutvustavad valdkonna trende, võimalusi ja väljakutseid ning arutlevad selle kõige tähenduse üle Ida-Virumaa õiglase ülemineku kontekstis. Ettevõtluspäeva finaalis saab tutvuda BFM MEDIT VR-rakendusega “Nähtamatu Narva”, mis viib mängulisele virtuaalretkele märtsipommitamise eelses Vanas Narvas. 

Ettevõtluspäev toimub hübriidformaadis nii kohapeal kui ka Worksupi platvormil. Üritusele pääseb festivalipassiga või eraldi piletiga hinnaga 15 eurot. Worksupis osalemise tasu on 5 eurot. Õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele on pääs tasuta. Festivalipassiga ja tasuta osalejatel tuleb üritusele registreeruda. Lisainfo

Kell 11–18 saab Narva Muuseumi Kunstigaleriis (Vestervalli 21) külastada muusemi kunstikogu põhjal kureeritud ligi 200 teosest koosnevat püsinäitust “Elu või karma? Narva lood” ja Ida-Virumaa ühe juhtiva maalikunstniku, mullu meie seast lahkunud Boris Uvarovi töid koondavat väljapanekut “Valge joone vaatlus”. Kunstigalerii külastus maksab 5 eurot. Lisainfo

Kell 16.00–19.30 toimuvad giidiekskursioonid Kreenholmis, Narva Muuseumis ja Narva linnas. Piletid Kreenholmi ja linnatuurile maksavad 10 eurot ning on müügil Piletilevis ja Station Narva infopunktis. Narva Muuseumi tuuri pilet maksab 5 eurot. Festivali passi või päevapileti omanikele on muuseumi tavapilet tasuta.

Kell 18 algab muusikaprogramm Narva Muuseumi neljal laval, jätkudes öötundidel jõeäärses Ro-Ro klubis.Valikust kontsertidest teeb ülekande Raadio 2.

Narva Muuseum (Peterburi mnt 2) 18.00–01.00:
GusGus (IS), Vök (IS), Sven Grünberg ja Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel: „Hingus“ (EE), Vaiko Eplik ja Eliit (EE), View (FI), The RIG (RU), Discourse Synthetique (RU), YASMYN (EE); HUNT (EE), Caspar Mágus (EE), Sander Mölder (EE)

Art Club Ro-Ro (Jõe 2) kl 01.30–03.30:
Saint Cheatersburg (EE), Pale Alison (EE)

Kõigil, kes soovivad osa saada muuseumis piiratud istekohtadega Refectoriumi saalis kell 18 algavast Sven Grünbergi “Hinguse” esitlusest, palutakse saabuda tund aega varem, et jõuaks kontrollida tervisepassi või kiirtesti. Sven Grünberg jagab peale kontserti ka autogramme.

Muusikafestivalile pääseb festivalipassiga hinnaga 35 eurot (alates teisipäevast ja kohapeal 45 eurot) või päevapiletiga (25 eurot). Müük Piletilevis ja kohapeal. 

Laupäev, 7. august

Laupäeval algab festival kell 10.30 narvapärase hommikusöögiga VitaTiimi  keskuses (Tuleviku 7). Hommikusöök maksab 5 eurot, osalemiseks on vaja registeeruda.

Kell 11–18 saab Narva Muuseumi Kunstigaleriis taas külastada püsinäitust “Elu või karma? Narva lood” ja Boris Uvarovi töid koondavat väljapanekut “Valge joone vaatlus”. Pilet 5 eurot.

Kell 12.00–15.30 toimuvad taas ekskursioonid Kreenholmis, Narva Muuseumis ja Narva linnas. 

Kell 12-13.30 toimuvad seiklusretked Narva ja Narva-Jõesuu vahelise Kudrukülas, kus suvilarõõme ja aiasaaduseid jagavad külalistega neli omanäolist daatšat. Narva Peetri platsi ja daatšatuuri kogunemispunkti, Kudruküla bussipeatuse “Kevad suvilad” vahet sõidab festivalibuss. Bussisõidu tasu sisaldub tuuri piletis. Lisainfo ja piletid Piletilevis: täiskasvanutele 12 eurot, 8–12 aastastele lastele 6 eurot, kuni 7 aastastele tasuta.

Lisaks toimuvad kell 13–15 Kudrukülas AÜ Elektron lõkkeplatsil (Sädeme tn lõpus) aiandussaaduste laat ja lasteprogramm ning kell 15 reggaebändi Mostband tasuta linnalava-kontsert. Llinnalava kontserdid toimuvad ka kell 16 jõetrammil “Caroline”, kus esineb Narva bänd YE, kell 17 Dahlbergi laval Raadio 2 ja Raadio 4 DJ-d ja kell 17.30 Joaoru vaateplatvormil, kus astub üles Tatari-Vene duo AIGEL. 

Kell 17 saab Joaouru ranna-alal Lipovkas näha EKA graafika- ja fototudengite kunstiresidentuuri suvekoolis sündinud performance’it “Elav ajaleht”. Osalus tasuta.

Kell 18 algab muusikaprogramm Narva Muuseumi neljal laval, jätkudes öötundidel Ro-Ro klubis. Sissepääs festivalipassi või päevapiletiga, Valikust kontsertidest teeb ülekande Raadio 2.

Narva Muuseum (Peterburi mnt 2) 18.00–01.00: Roni Size feat. Dynamite MC (UK), AIGEL (RU), Kristjan Randalu (EE), Holy Motors (EE). New Ro (FI), Avenue (EE), Modulshtein (EE), Kino laulud: Stanislav Bulganin ja Janno Reim (EE)

Art Club Ro-Ro (Jõe 2) 00.30–03.30: OOPUS (EE) valgusshow ja Station Narva jätkupidu

Turvaliseks festivalikülastuseks kontrollitakse festivalil osalejate tervisesertifikaati ja pakutakse tasuta kiirtestimise võimalust. Lisaks pakub Narva Haigla vaktsineerimisbuss festivali külalistele ja linnarahvale võimalust end kohapeal COVID-19 vastu vaktsineerida.

Muusikafestivalil Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis saab osaleda:

  • Tervisetõendiga, mis tõendab COVID-19 vastu vaktsineerimist, viiruse läbipõdemist või negatiivset testi. Tõendi saab luua patsiendiportaalis digilugu.ee ja see kehtib koos isikut tõendava dokumendiga
  • Kuni 72 tundi varem tehtud negatiivse PCR-testiga
  • Kohapeal tehtud negatiivse kiirtestiga. Korraldaja soovitab tulla testima vähemalt tund enne festivalialale sisenemist, või, veel parem, eelmisel päeval. Testitulemuse ooteaeg on küll vaid 10–15 minutit, kuid tekkida võib järjekord. Kiirtesti tulemus kehtib 48 tundi: kõik kes teevad testi neljapäeval, teevad laupäeval kordustesti.

    Vastavalt valitsuse otsusele ei pea nakkusohtlikkust tõestama alla 18 a. vanused inimesed.

Nii festivali infopunkt, kiirtestimise staap kui ka vaktsineerimisbuss on avatud Narva linnuse sissepääsu juures (Peterburi mnt 2) kõigil festivalipäevadel: 

  • N, 5. augustil 11.00–20.00
  • R, 6. augustil 11.00–00.00
  • L, 7. augustil 11.00–00.00