Station Narva kutsub avastama piirilinna põnevamaid paiku ja osalema üleilmses kliimastreigis koos Asian Dub Foundationiga

Järgmisel nädalal 19.–21. septembrini piirilinnas Narvas toimuv festival Station Narva pakub lisaks muusikaprogrammile ja ettevõtluspäevale meeleolukat programmi üle kogu linna. Kavas on avalikud vestlused, animafilmide programm, ragbi ja fotograafia töötoad NATO esindajate juhendamisel ning õhtused avastusretked valgusinstallatsioonidega täituvas Kreenholmi tööstuskompleksis. Koos Londoni dub-punk grupiga Asian Dub Foundation kutsub festival laupäeval, 21. septembril ühinema üleilmse kliimastreigiga Narva Veneetsias.

Reedel, 20. septembril kell 18–19.30 toimuvad Vaba Lava Narva keskuses asuvas loomeinkubaatoris OBJEKT arvamusfestivali BAZAR avalikud arutelud, kus võetakse luubi alla aktuaalseimad küsimused kohalikust kultuurielust, poliitikast ja linnaarendusest. Vestlustel osalemine on kõikidele huvilistele tasuta.  

Nii reedel kui ka laupäeval kell 19.00-20.30 saab Narva kunstiresidentuuris näha animafilmide programmi „Multikultiki I, Light My Fire“, milles linastuvad Eesti Kunstiakadeemia animatsiooni osakonnas valminud animeeritud lühifilmid aastaist 2007–2019. Filmiseansile eelneb programmi koostaja Priit Tenderi sissejuhatus eesti ja vene keeles. Filmiprogramm on tasuta ja kõikidele huvilistele avatud.

Laupäeval, 21. septembril ootab festivali külalisi ees tõeliselt tihe programm, mis saab alguse juba hommikul kell 10 eheda narvapärase hommikusöögiga VitaTiim keskuses. Hommikusöögi maksumus on 5 eurot ning koha tagamiseks on vajalik eelregistreerimine. Lisainfo: https://www.facebook.com/sinuvitatiim  

Kell 11.00–12.30 avaldab festival koos NATOga solidaarsust Narvat ja Narva-Jõesuud vallutavale Kreenholmi jooksule. Ida-Viru Kutsehariduskeskuses saab NATO esindajate juhendatud töötubades omandada oskusi ragbimängus ja fotograafias. Töötubades osalemine on kõikidele huvilistele tasuta. Üritus Facebookis: https://www.facebook.com/events/1895285660573954

 

Kell 13–17.40 saab üle kogu linna kuulda tasuta linnalava-kontserte. Kell 13–14.30 astuvad Astri keskuses üles pealinna funk-soul supergrupp Gram-Of-Fun ja Narva noortebänd Pale Alison. Lisaks esitavad kohalikud noored poeedid ostukeskuse külastajaile omaloomingulise luulekava. 

Kell 14–15.30 on aeg siirduda tasuta kontserdile Vaba Loome Keskuse aeda (Vabaduse 20), kus Moskva grupp Inturist pakub neile igiomaselt ettearvamatut improkava. Moskvalaste intellektuaalsele avantüürile pakuvad oma siirate sõnade ja südamlike meloodiatega vastukaalu Narva duo Taniya&Ulya.

Kell 14–15.30 toimub Narva kunstiresidentuuris sealse soomlannast residentkunstniku Laura Juntuneni kinesteesia töötuba, milles osalejaid juhendatakse oma keha tunnetama läbi aistingute. Harjutused saavad olema lihtsad ning iga õpilane saab etteantud ülesandeid enda võimete ja tajude kohaselt rakendada. Osalemine on kõikidele huvilistele tasuta.

Kell 16–17.40 oodatakse kõiki ainulaadesesse Narva Veneetsiasse, et pöörata tähelepanu käimasolevale  ülemaailmsele noorte kliimastreigile. Kahe kanali vahelisel paadikuuridest palistatud muruplatsil lasevad planeeti Maa ähvardavate muutuste teadvustamiseks käiku oma võimsaimad muusikalised ja verbaalsed relvad festivali ühest peaesinejast dub-punk rühmitus Asian Dub Foundation. See sõnakas kamp on tänavu loonud taustamuusikat ka noore kliimaaktivisti Greta Thunbergi ja Extinction Rebellioni hoiatuskõnedele ja levitavad selle ajakohast sõnumit nüüd ka Eesti piirilinnas. 

Kell 18.00 leiab kunstiresidentuuris aset ka maja endiste residentide Riin-Kärt Ranne ja Juliane Schwarzi raamatu „Narva – tajuplaneering“ esitlus. Tegu on värskelt valminud kohaspetsiifilise uurimusega, mille vormiks on fotomontaažid Narva vaadetest, mis rõhutavad ja väärtustavad Narva ainulaadsust ning räägivad linna võimalikust tulevikuperspektiivist. Osalemine on kõikidele huvilistele tasuta.

Kõigil festivaliõhtutel, 19.–21. septembrini kutsub festival oma külalisi osa saama imetabasest  valgusrännakust Kreenholmi tööstuskompleksi. Spetsiaalselt festivali ajaks on EKA vilistlased Veera Gontšugova ja Karl Johanson loonud Kreenholmi installatsiooni „Eilsest Tänasesse)“, mis taaselustab mälestusi ajalooliselt olulisest tööstuskolossist ja avastab hüljatud saart maagilises uues valguses. Valgusrännakusse panustavad ka Olmeulmade tantsijad-näitlejad Minna-Triin Kohv ja Age Linkmann.

Kreenholmi valgusrännakutel osalemine on festivali passi ja päevapileti omanikele tasuta, teistele 5 eurot sularahas.19. septembril leiavad tuurid aset kell 21.00, 22.00 ja 23.00, 20. ja 21. septembril kell 19.00, 20.00, 21.00, 00.00, 01.00. Lisainfo ja registreerimine: https://bit.ly/2kuvDGp 

Station Narva 2019 linnalavade asukohtade ja esinejate pressifotod: https://www.flickr.com/photos/141161937@N05 

Station Narva 2019 programm ja ajakava:
https://stationnarva.ee/en/programme

Ajakava allalaadimiseks:
https://www.dropbox.com/s/lud79m0m1yy6tvt/FINAL%20SN_Programm_2019.pdf

Pressiakrediteeringute tähtaeg: kolmapäev, 18. september kell 17.00:

ingrid@tallinnmusicweek.ee
press@stationnarva.ee