Kirill Richter RU

21.09 19:00 – 20:30 Narva linnuse Valge saal

Kirill Richter on Vene neoklassikalise muusikaskeene prominentseim esindaja. Tema portfooliosse kuuluvad klaveripalad, teosed kammeransamblitele ja sümfooniaorkestritele ning heliribad eri meedia- ja kunstivormidele koreograafiast kinolinani. Viimasel ajal on ta üles astunud legendaarsetel lavadel nii Venemaal kui ka mujal, sealhulgas välja müüdud kontserdil Royal Albert Hallis oma uut albumit „CHRONOS“ esitledes.

Richteri enda sõnul kirjeldab too album tema suhet ajaga: „Arvan, et meie elust leiab aega eri vormides niisamuti kui vesi võib olla jäätunud või aurustunud olekus. See võib olla mälestus neist, kes ei ole enam meiega, abstraktne kujutelm ajaloost kui sündmuste keerisest, kaotatud võimaluste peegeldus või isegi müütiline kujutlus ajast kui elavast, dialoogivalmis olendist.“

Tema loomingule tihti omistatud määratlusest „ekspressiivne minimalism“ vaid ekspressiivse poolega suhestuv Richter väärtustab muusikas eeskätt kontrasti, energiat ja liikuvust. „CHRONOSe“ kava esitab ta triona koos Alena Zinovjevaga viiulil ja Avgust Krepakiga tšellol.