Blankenberge RU

20.09 20:30 – 21:00 Vaba Lava BlackBox

Blankenberge on Peterburis tegutsev shoegaze/unelmapopi punt. Vokalistist Yana Guselnikovast, kitarri- ja sündimängijast Daniil Levshinist ning vastavalt bassi ja trumme mängivast Dmitriy Makarovist ja Sergey Vorontsovist koosnev kollektiiv moodustati eesmärgiga luua unelmaid punuvaid ja sooje, ent kajavaid-droonivaid palasid, mis paisuvad, kuni õhulistena lendu tõusevad.

Blankenberge lugu sai alguse aastal 2015 Siberis Barnauli linnakeses, kui Daniil ja Yana naasid inspireerivalt Euroopa reisilt ja ristisid bändi ühe tuuril külastatud Belgia väikelinna järgi. Selles mängis olulist rolli ka Põhjamere ja selle liivarohkete randade esmanägemine. Samal aastal koliti Peterburi,  kust leiti ka kaks uut liiget.
Aastal 2016 anti välja endanimeline EP, mille vabavormis postroki ja intensiivselt meloodiliste käikude segu koos shoegaze’i kõlaga äratas kiiresti tähelepanu. 2017. aastal ilmus debüütalbum „Radiogaze”, mis pälvis ka üleilma kingapõrnitsejate kiidusõnu. Käesoleva aasta aprillis ilmus uus album „More”, millel bänd on säilitanud oma tunnusliku kõlapildi, samal ajal lugude struktuure edasi arendades.