Aïsha Devi CH

21.09 21:30 – 22:10 Vaba Lava BlackBox

Aïsha Devi muusika on siinilmas ainulaadne. Tema repertuaari võimsaim element on tema hääl, lisaks leiab sealt lajatavaid biite ja reivisutsakaid, seeravlikku ja guturaalset kõrilaulmist, müstilist keelt ja kehalisi kõlasid. Ta on mässumeelne ja radikaalne alkeemik, kes murrab oma kunstiga maha barjääre ja ületab dimensioone.
Aisha sünnipaik Šveitsi Alpide lähedal ja Nepaali-Tiibeti juured lõid kultuurilise ja vaimse identiteedi ristumisala, mis on mõjutanud tema kujunemist isepäiseks otsijaks nii isiklikus kui ka loomingulises plaanis. Produktsioonis ja live-esinemisel rakendab ta meditatsioonitehnikaid, muundades metafüüsilised uuringud, rituaalpraktikad ja tervendavad sagedused alternatiivseks klubiparadigmaks. Popkultuuri nihestamine on üks tema võtmevõtteid. 

Tema 2018. aastal ilmunud teine kauamängiv „DNA Feelings” on tema seni kõige terviklikum statement: kuidas muusika võib muuta materiaalse maailma baasvibratsioone ja meie olemuse kiude. Devi on nakatav esineja, kes on oma hämmastavate digimantrate ja paeluva lavalise olekuga pahviks löönud publikut üritustel nagu CTM, Mutek, Unsound, Boiler Room ja lugematutel festivalidel ning lavadel Siberist Mehhikoni ja sealt edasi. Station Narval esitab ta koos Berliini visuaalkunstniku MFO-ga kava nimega „∞E=TRv”