ZAHIR EE

On üsna tavatu, et bänd jõuab oma meistriteoseni peale 25 aastat tegutsemist, kuid täpselt nii läks Zahiriga. 1993. aastal Tallinna underground-skenes võrsunud ja joonelt „sa-pead-seda-bändi-nägema” maine omandanud Zahir on suurema osa käesolevast sajandist varjudes veetnud ja oma uut müra-arsenali ette valmistanud.

Kombinatsioon bändi ninamehe Tambucho jõhkrast kitarrirünnakust ja teise kitarristi, Don Rauli mahedamatest meloodiatest, mida trummar margo PJ oma džässilike rütmijoonistega toetab ja vahel ka sofistikeeritud segadusse ajab, kõlas bändi enese hinnangul seniajani nagu „kolm väga erinevat bändi samal ajal mängimas“. Senikuulmatu ühtsus saabus veel ühe kitarristi (jep, bassi siin ei leidu), eksperimentaalse Maike Londi saabumine, mis kogu hulluse tervikuks kokku kleepis.

Ühes Tallinna vanalinna hoones valminud uus album „What Noise?“ võtab täiuslikult kokku Zahiri plahvatusliku lavalise oleku ja lennutab sind teisele poole rock’n’rolli. „Nice parking asshole, that’s my spot!” kehtestab Tambucho Zahiri staatuse ühe tänavuse parima Eesti albumi avaloos.