ECHO & THE BUNNYMEN UK

Echo & the Bunnymeni krüptilise nime taga peitub müstikast, ettekuulutustest, romantikast ja suursugususest pakatav kataloog. Erinevalt oma ajastukaaslastest nagu näiteks U2 ja Simple Minds, kelle tormakas staadionirokk sobis USA muusikaturule kui valatult, oli Bunnymen märksa mitmeplaanilisem ja salapärasem. Neli aastakümmet tagasi Liverpoolis uue laine, post-pungi ja psühhedeelia ristumispunktis sündinud koosluse saavutuste hulka kuulub nii mõnigi särav singel, sh „Bring on the Dancing Horses“ ja müstiline „The Killing Moon“, mis bändi laulja Ian McCullochi hinnangul on üleüldse „parim lugu kogu muusikaajaloos”. Bunnymen on oma pika ja värvika karjääri jooksul üllitanud mitmeid hinnatud albumeid, millest ilmselt tuntuim on sümfoonilise popi meistriteos „Ocean Rain“ (1984), mille tumedate metafooride kontuurid said tänu võimsaile keelpilliseadeile eriti majesteetliku värvingu. Nende looming on figureerinud ka mitme filmi ja telesarja („Pretty in Pink“, „Donnie Darko“, „Stranger Things“ jm) heliribal.

Laulja Ian McCullochi ja kitarristi Will Sergeanti juhtimisel tegutseva Bunnymeni tuur eelneb bändi uuele albumile „The Stars, the Oceans & the Moon“. Oktoobris ilmuvalt taieselt leiab  nii plaadi kaasprodutsendi Andy Wrighti abil uude vormi valatud klassika (mh „The Killing Moon” ja „Lips Like Sugar“), lisaks paar uut lugu.

Esmakordselt Eestis esineva Liverpooli legendi romantilis-teatraalne psühhedeelia on otsekui loodud kõlama Kreenholmi steam-punk miljöös.