BEEBILÕUST EE

Beebilõust on Eesti üks hinnatuim ning skandaalseim luuletaja ja räppar, vastuoluline edulugu, karmimas tänavaliinis vaieldamatult number üks. Tema tuntuimad lood on näiteks „Mendid”, „Imperato”, „Isale” ja „Need troonid on mo”.

1998. aastal asutas ta koos Okym Riimiga grupeeringu HaDeC. Aastatel 2000–2002 kandis Beebilõust vanglakaristust korrakaitsja ründamise eest. Pärast vabanemist ta elustiili ei muutnud. Järgnes vanglakaristus aastail 2003–2007, põhjuseks eluohtliku vigastuse tekitamine. Väidetavalt algas probleem sellest, et ohver ründas teda klaaspudeliga. Beebilõust võttis selle pudeli ära ja virutas enesekaitseks ründajale. Vanglas olles lõi mees koos kambrikaaslasega bändi Verba Ab Intra ja lõpetas keskkooli kiitusega.

Laivis kompromissitult ehe Beebilõust segab gängstaräpi ja träpi jõudu saare murraku ja poeesia väega, mõjudes Eesti räpi Majakovskina.

Beebilõusta debüütalbum „32 kuupi” ilmus aastal 2011, millelt pärinev lugu „Mendid” valiti Raadio 2 poolt aasta parimaks looks. 2015. aastal ilmus tema teine album “Valge lipp”, mis valiti Eesti Muusikaauhindadel aasta hiphop albumiks. Aastal 2016 ilmus album “Must lipp”. Uus album ilmub juba õige pea.