Actress UK

Pole lihtne leida artisti, kes oleks terminiga „tulevikumuusika“ samavõrd seotud kui Actress, kodanikunimega Darren J. Cunningham. Inglismaa südamest Wolverhamptonist pärit produtsenti tuntakse kui pulseerivatest kick-trummidest, värelevatest rütmielementidest ja hakitud sämplitest võbelevaid ja mürisevaid, staatikast laetud abstraktse techno ja R&B concrète loojat.

Peale enam kui kümmet aastat Londoni tantsumuusika-skene pulsi suunamist üllitas Actress mullu oma hoolikalt rajatud silla muusika ja tehnoloogia vahel: „kroomikarva rännaku paralleelmaailma“ ehk albumi „AZD“. Käesoleva aasta alguses ilmus nüüdismuusika kooslusega London Contemporary Orchestra kahasse EP „Audio Track 5“, millele järgnes äsja Ninja Tune’i plaadimärgi alt täispikk koostööalbum „LAGEOS“.

Lisaks oma muusikaloomele on Actress jõudnud Wolfgang Tillmansi ja ka nüüdseks meie seast lahkunud hinnatud fotograafi Lord Snowdeni fotodele. Koostööprojekte on tehtud ka galerii White Cube artisti Eddie Peake’i ja Belgia visuaalkunstniku Pierre Debusschere’ga, samuti on ta olnud moebrändide Acne ja Cav Empt kampaaniate eesotsas ja andnud väljamuudud kontserte Londoni Barbican Centre’is ja Tate Modernis, Sonar Tokyol ja Berliini Berghainis.

Plaadifirma Werkdiscs juhtimine on Actressi ka ühe oma valla hinnatumate A&R talendiküttide sekka viinud – ta on avastanud ja avaldanud mõningaid bassipõlvkonna kõnekaimaid artiste nagu Disrupt, Zomby, Lukid ja Starkey.